Hlavní obsah

New York zase ovládla 50. léta díky muzikálu Memphis

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned čtyři ceny kritiků (Drama Desk Awards) si v New Yorku připsal muzikál Memphis, který se odehrává v prostředí tanečních klubů padesátých let.

Článek

Memphis je podle broadwayských recenzentů letos nejlepším muzikálem s nejlepší původní hudbou a orchestrací. Herečka v hlavní roli Montego Gloverová byla společně s Catherine Zetou Jonesovou rovněž oceněna za své výkony.

Druhá z hereček vstoupila jako slavná hollywoodská hvězda na Broadway poměrně nedávno ve hře Stephena Sondheima Malá noční hudba. Jinak je ale ve filmových muzikálech jako doma (slavné Chicago z roku 2002).

Tři ceny si odnesl muzikál Cages aux Folles (nejlepší obnovený muzikál, kostýmy a herec v hlavní roli Douglas Hodge). Jednu cenu pak získala hra o abstraktním expresionistovi Marku Rothkovi Red.

Liev Schreiber, který hrál v Pohledu z mostu Arthura Millera, je nejlepším hercem v dramatu a Jane Maxwellová nejlepší herečkou díky komedii Královská rodina.

Ocenění Drama Desk se uděluje od roku 1949 a oceňuje nejen broadwayská divadelní představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám