Hlavní obsah

Známá reggae zpěvačka Tanya Stephens nabízí album zdarma ke stažení

Novinky, Stanislav Dvořák

Milujte se a množte mp3, vzkazuje Tanya Stephens. Jamajská zpěvačka nechce sahat svým fanouškům do svědomí a raději jim novou desku Infallible nabídla hned zdarma.

Článek

Jamajská rodačka Tanya Stephens (vl. jménem Vivienne Stephensonová) prorazila v devadesátých letech a jejím hlavním hitem je zřejmě song It's a Pity, který jí přinesl mezinárodní uznání. Naposledy vydala řadové album Rebelution v roce 2006.

U aktuální novinky se rozhodla pro pragmatický přístup a dala ji rovnou ke stažení na internet, což může přispět případnému masovějšímu úspěchu v době, kdy už ani mediální hvězdy nepočítají prodejnost v miliónech.

Deska Infallible obsahuje převážně reggae ze staré školy se soulovým feelingem, případně R a akustické balady s kytarou. Žádný hip-hop, který se dnes na Jamajce masově produkuje.

Tanya je vynikající zkušená zpěvačka, která přirozeně přechází z chytlavých popových refrénů s dobře odměřenými improvizacemi do proudu melodického rapu a místy i mluveného slova. Sexy hlas s lehounce nakřáplým šmrncem přednáší texty, často vyprávějící o nutnosti vydobýt respekt pro ženy v násilnické jamajské společnosti (No Means No, Motherfucker!).

Funkční doprovod tvoří kolébavá basa, něžně mňoukající kytarová sóla v bluesovém stylu a klávesy. Problém alba určitě nespočívá ve schopnostech muzikantů, ale spíše v jednoduchosti skladeb, jež jsou zhruba v polovině případů jen opakováním jednoho motivu po tři minuty a při pozorném poslechu můžou začít nudit.

Celkové hodnocení: 70 %  

Reklama

Výběr článků

Načítám