Hlavní obsah

Poslední káva s Petrem Mukem

Právo, Jaroslav Špulák

Ještě v neděli 23. května večer byl Petr Muk na koncertu americké skupiny Kiss v pražské O2 Areně. Kamarádovi, který ho po skončení akce vezl domů, měl jít za týden na svatbu za svědka. Domlouvali podrobnosti.

Článek

Na pondělní ráno měl dohodnutý rozhovor na rádiu Frekvence 1. Tam už ale nedorazil. Dopoledne se rozšířila informace o tom, že Petr Muk zemřel. V prvních fázích ji nikdo z jeho okolí nebyl schopen potvrdit ani vyvrátit. Mnozí jí nevěřili a někteří nevěří doteď.

Minulý týden jsme spolu vedli rozhovor. Dorazil o chvíli později a omluvil se, že prý měl předcházející večer návštěvu a šel spát později. Přišel se svým psem, pětiletou fenkou Chiarou, o které je jedna písnička na nové desce V bludišti dnů, která vyšla v pátek.

Zdálo se, že právě Chiara jediná mu působí starosti. Měla za sebou operaci malých nádorů a Petr na jejím těle pár dnů po ní objevil další. Několikrát během rozhovoru se k němu přátelsky přitulila. On své povídání vždy přerušil a pohladil ji.

„Na tu písničku se psal znovu text. Operace psa byl pro mě tak silný zážitek, že jsem svého textaře Honzu Dvořáka poprosil, aby původní text odložil a napsal nový. Popisuje pocity, které jsem tenkrát měl. Měli jsme s manželkou obavu, co nám doktoři po operaci řeknou. Naštěstí to byla dobrá zpráva, nádor se zachytil včas a byl odstraněn. Tu novou bulku, kterou jsem objevil, s doktory sledujeme,“ řekl.

Hovořil o turné k albu. Plánoval. Řekl mi, že chystá projekt, o kterém nechce zatím příliš hovořit. Měl se odehrát na divadelních prknech a byl ve stadiu plánu.

Měl se také vrátit s Oceánem. Přestože to stále popíral, minulý týden prý dostal od zbytku kapely demosnímek se třemi nahrávkami, aby měl představu, jak by měly vypadat.

Jeho náhlá smrt je nepokorná k jeho úsilí. Byl plný chuti do práce a těšil se na turné. Chtěl poskytnout co nejvíc rozhovorů k nové desce a v červnu se chystal na koncerty Billyho Idola a Gossip.

Jeho poslední album V bludišti dnů se navíc povedlo. Byl v umělecké formě, ale bohužel toho už nevyužije. Zanechal po sobě dobrou práci.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel zpěvák Petr Muk

Ve svých pětačtyřiceti letech zemřel populární český zpěvák Petr Muk. Podle některých informací spáchal sebevraždu. Novinkám jeho smrt potvrdili jeden z členů...

Výběr článků

Načítám