Hlavní obsah

Na Jamrock přijede Gabriella Cilmiová a Panteón Rococó

Novinky, Stanislav Dvořák

Východočeský festival Jamrock (3. až 5. června v Žamberku) se nespokojil jen s tradiční přehlídkou českého pop-rocku a políčil na zahraniční hvězdy. Dorazí mladičká australská zpěvačka Gabriella Cilmiová a Panteón Rococó, mexičtí političtí skáčkaři.

Článek

V pátečním programu bude hlavní hvězdou Panteón Rococó, dvanáctičlenná kapela, která vychází z latiny a stylu ska. Některé písně ale zatěžkává tvrdými kytarovými riffy a ty spolu se silnou dechovou sekcí vytvářejí strhující taneční psychedelický koktejl. Jak svým divokým živým hraním, tak levicovým smýšlením se přibližují velké hvězdě Manu Chaovi.

Gabriella Cilmiová se v roce 2008 proslavila hitem Sweet About Me, chytlavou retro-popovou písní, která se svezla na vlně zájmu o styl Amy Winehousové. V 16 zemích se dostala do Top Ten a na Youtube prý má na kontě více než 20 miliónů spuštění.

Momentálně Gabriella vydala druhou desku a svižný pop-rockový singl On a Mission, který už není tak osobitý jako Sweet About Me. Prý je ale předzvěstí toho, že zpěvačka se vydá rockovějším směrem.

Dále vystoupí Sto Zvířat, Kryštof, Kollerband, Toxique, Polemic, Tomáš Klus, Fast Food Orchestra, Narkotic Fields, Udg, Mig 21, Kurtizány z 25. Avenue, Anna K., Děda Mládek Illegal Band a řada dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám