Hlavní obsah

Nová CD – Faithless, Moby i Gogol Bordello

Mezi hudebními novinkami tohoto týdne najdete například dlouho očekávanou desku Faithless nazvanou The Dance, dále vychází album remixů Mobyho poslední desky Wait For Me Remixes a novinku také představují gypsypunkoví Gogol Bordello a Vladimír Václavek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Faithless: The Dance

Maxi Jazz, Sister Bliss a Rollo to jsou Faithless, britské elektronické trio, které své fanoušky nechalo čekat na novou desku čtyři roky.

Šestá studiová deska se jmenuje The Dance a jak slibuje název i první singl Not Going Home Tonight, přiklání se k tanečnímu stylu. Ve dvou z dvanácti nových písní si zahostovala zpěvačka Dido.

Panther

Moby: Wait For Me Remixes

Plešatý vegan Moby se rozhodl písně své loňské desky Wait For Me podrobit remixovým operacím a oslovil takové djské a remixérské veličiny jako je Tiesto, Carl Cox, Gui Boratto, Laidback Luke nebo Laurent Wolf. Tito pánové dali pomalým až melancholickým písním tohoto všestranného umělce nový, hodně taneční nádech.

Moby se do procesu vzniku této kompilace zapojil též, proto bude deska Wait For Me Remixes také obsahovat dva disky. První nabídne dvanáct remixů písní ze zmiňované loňské desky v nezkrácených verzích, druhý bonusový disk bude speciálním djským mixem samotného Mobyho.

EMI/Virgin

Vladimír Václavek & Dvořáček & Zimmermann & Macht: Edel

Vladimír Václavek je po třech letech zpět s novou nahrávkou a tentokrát i s novým zvukem. Po řadě klidnějších až meditačních alb přichází s deskou, která rozlévá svůj záběr až k rockovým břehům Dunaje a to díky hostujícím muzikantům: Miloš Dvořáček je v posledních letech konstantou ve spolupráci s Vladimírem Václavkem, nově se ale na albu Edel objevují hudebníci ze sousedního Německa, kytarista a skladatel Frieder Zimmermann a bubeník MatthiasMacht.

„Nahrávání začalo úplně z čisté vody. Sešli jsme se u Fridera ve studiu a improvizovali. Z improvizací potom vykrystalizovaly písně a stejně tak to bylo i s texty. Všechno vznikalo naživo, na místě. Vůbec jsme nevěděli, do čeho jdeme a co vznikne,“ řekl Vladimír Václavek ke vzniku desky.

Indies rec.

Gogol Bordello: Trans-Continental Hustle

Gypsypunkové seskupení kolem charismatického fronmana Eugena Hütze připravilo již pátou nálož temperamentu v podobě nové desky Trans-Continental Hustle. V třinácti písních newyorští hudebníci pokračují v oslavě nekonečné hudební originality oproti všem očekáváním.

Tentokrát se v jejich hudbě poprvé objeví brazilské vlivy, neboť Eugene Hütz žil poslední dva roky v Brazílii.

SonyBMG Entertainment

Willie Nelson: Country Music

Starý mistr hraje staré mistry... tak by se dala charakterizovat nová deska sedmasedmdesátileté legendy americké country music Willieho Nelsona, která obsahuje staré klasické countryovky i tradicionály.

Desku nahráli společně T-Bone Burnetem jako producentem v Nashville. Na albu se objevuje i celá řada hostů, mj. i všichni hudebníci, kteří doprovázeli na albu Raising Sand Roberta Planta a Alison Kraussovou.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám