Hlavní obsah

Druhou řadu seriálu Sanitka bude režírovat Filip Renč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou řadu známého televizního seriálu Sanitka bude režírovat Filip Renč. Dohodly se na tom Česká televize a slovenská produkční společnost Forza, informoval Martin Šesták ze společnosti Forza. První sérii, která byla uvedena v roce 1984 a kterou nedávno ČT s úspěchem reprízovala, natočil režisér Jiří Adamec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Filip Renč

Článek

V současné době se píše scénář ke druhé řadě seriálu, autorem je Ivan Hubač, jehož otec Jiří Hubač napsal scénář první série. Jiří Hubač dlouho odmítal poskytnout autorská práva k dalším dílům, teprve nedávno souhlasil s převodem autorských prav na svého syna Ivana.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha nedávno ČTK řekl, že Sanitka II se bude odehrávat v současnosti a podkladem pro dramatické ztvárnění jsou z valné většiny skutečné případy z každodenní praxe pražské záchranné služby.

O režisérovi druhé řady se dlouho spekulovalo. V březnu Filip Renč nabídku na režii pokračování Sanitky odmítl s tím, že seriál je "Adamcovo dítě". To Adamce potěšilo. Renčovo nové rozhodnutí Adamec komentovat nechtěl. "Říkám jen no comment," sdělil Novinkám Adamec.

Samotný Renč měl v pondělí vypnutý telefon.

Režisér Adamec o seriálu SanitkaVideo: Právo

Režisér Renč debutoval v roce 1991 filmem Requiem pro panenku, celkem natočil šest celovečerních snímků, z poslední doby je to například psychologické drama Hlídač č. 47.

Reklama

Výběr článků

Načítám