Hlavní obsah

Stimul nabídne agresivní breakcore Venetian Snares

Novinky,
Praha

V rámci festivalu Stimul v pražském Divadle Archa zahraje v sobotu přední představitel agresivního breakcore Venetian Snares. Úvod večera bude patřit rakouským minimalistům Radian věnujícím se abstraktní elektronice.

Foto: Archiv, Novinky

Venetian Snares

Článek

Venetian Snares tvoří jediný tvůrce, Kanaďan Aaron Funk z Manitoby. Na scéně tanečního undwergroundu se pohybuje od začátku devadesátých let, kdy vydal desky Eat Shit And Die a Fuck Canada//Fuck America.

Svoje pojetí dále rozvíjel na albu Rossz csillag alatt született z roku 2005, kde spojil breakcorové smyčky s úryvky skladeb Bartóka a Stravinského. I jeho další desky Doll Doll Doll a The Chocolate Wheel Chair stejně jako soundtrack MyDownfall přinášejí nezvyklé kombinace zvuků a přístupů.

Vídeňské trio Radian bývá právem považováno za novátory na poli abstraktní elektroakustické hudby. Pohybují se mezi rytmičtější polohou a ambientními pasážemi, elektronikou a rockem. Krom samplerů a syntezátorů využívají také bicích, vibrafonu a kytaru s baskytarou.

Na pražském koncertě Radian představí své nové a zatím vůbec nejlepší album Chimeric vydané u amerického labelu Thrill Jockey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám