Hlavní obsah

Lenny Kravitz a Mos Def plánují megakoncert proti následkům ropné katastrofy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ropná katastrofa, která už několik dní sužuje Mexický záliv, se bude nepřímo projevovat ještě léta po odstranění hlavních škod. Američtí hudebníci v čele s Lenny Kravitzem proto připravili dobročinný koncert, který se pokusí alespoň částečně pomoci těžce postiženému regionu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lenny Kravitz na koncertě v Brně

Článek

Kravitz stál u zrodu benefice a bude její hlavní hvězdou. Spolu s ním se zatím do akce zapojili rapper Mos Def, zpěvačka Ani DiFranco a Allen Toussain. Koncert se uskuteční v neděli v New Orleans.

Od dvacátého dubna, kdy došlo k explozi na ropné plošině, utíkají každý den do moře tisíce litrů ropy. Hudebníci chtějí výdělek z koncertu rozdělit mezi rybáře, kteří přišli o živobytí, a organizace starající se o čistotu pobřeží.

Ewell Smith z louisianského úřadu pro rybářství uvedl, že tuto snahu oceňují. "Tisíce rodin v jižní Louisianě tím budou zasaženy ještě roky a budou potřebovat všechnu pomoc, aby přežili."

Zpěvák a multiinstrumentalista Leonard A. Kravitz, který už brzy oslaví 46 narozeniny, má k zálivu osobní vztah, částečně totiž žije v nedalekém Louisiana City. Poprvé na sebe upozornil koncem osmdesátých let deskou Let Love Rule, ale nejslavnější jsou jeho hity z následujících alb Are You Gonna Go My Way a Circus. Několikrát je zahrál i na koncertech v Česku.

Reklama

Výběr článků

Načítám