Hlavní obsah

Scarlett Johanssonová: Hrát Cobainovu ženu by bylo úchvatné

Novinky, Stanislav Dvořák

Momentálně asi nejobletovanější hollywoodská kráska Scarlett Johanssonová je považována za horkou kandidátku na roli Courtney Love, partnerky kultovního rockera Kurta Cobaina. Kromě toho se stále více přiklání ke zpívání.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Scarlett Johanssonová

Článek

Cobain, který byl nesporně největší rockovou hvězdou konce 20. století, svůj život ukončil sebevraždou v roce 1994. Od té doby se neustále spekuluje o životopisném filmu, ale teprve loni se začal rýsovat konkrétnější plán.

Podle knihy Heavier than Heaven by ho měl točit režisér Oren Moverman, který nahradí i původního scénáristu Davida Benioffa. Moverman zatím jako režisér moc zkušeností nemá (natočil jen film The Messenger), ale jako scénárista má za sebou mnoho práce (filmy Jesus’ Son, Face nebo film o Bobu Dylanovi I'm Not There).

Johanssonová řekla MTV, že možnost dostat takovou roli považuje za úchvatnou, ale spekulovat o filmu je teď předčasné: "Jsem velkou fanynkou Courtney, ale o projektu nic nevím. Vím jen, že existuje scénář, to je vše."

Chci víc dělat hudbu

Herečka, která je v Hollywoodu na vrcholu kariéry, by se prý chtěla víc věnovat hudbě. Již se pokusila o desku coververzí Toma Waitse a kritika jí přijala jako přinejmenším poctivý a dobře připravený debut.

"Ráda bych udělala další album, ještě jsem sice k tomu úplně nedospěla, ale tu myšlenku neodkládám," uvedla na MTV.

Cobainovi kolegové z Nirvany Novoselic a Grohl vedli spor s vdovou Courtney Love, která film produkuje, o práva na písně Nirvany, ale filmová společnost Universal teď má potřebná práva zajištěná. Courtney si jako představitele Cobaina vybrala třiadvacetiletého britského herce Roberta Pattinsona.

Reklama

Výběr článků

Načítám