Hlavní obsah

Hopsa Hejsa na Monkey Business a reggéčko

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvoudenní open air festival Hopsa Hejsa do Brandejsa vypukne už za týden, 14. května. V příjemném prostředí lesoparku v Brandýse nad Labem -Staré Boleslavi (cca 15 minut od Prahy) se vystřídají desítky rockových, popových a reggae skupin.

Článek

Tahákem programu jsou letos funkoví Monkey Business, které po deseti letech na čele české scény asi není třeba představovat, a stylově spříznění a neméně profesionální brněnští Gulo čar.

Za zmínku stojí i rockeři Sunshine, stále populárnější písničkář Xindl X či Support Lesbiens a Mandrage. Jediným zahraničním hostem bude kalifornská rocková písničkářka Janet Robin.

Pro nekomerční posluchače bude v sobotu zajímavá spíše vedlejší druhá scéna, kde se bude tančit na reggae, dub a world music. Vedle vynikajících pražských Riddimshot se zpěvákem U-CEE se tam vystřídají kapely Mr. Cocoman, Larika a Pub Animals.

Tradičně je Hopsa Hejsa spojeno i s poutí, kolotoči, hrami pro děti a charitativní sbírkou Pomozte dětem.

Na festivale se neplatí vstupné a dopravíte se tam nejlépe pražskou MHD z metra Černý most - cca patnáct minut. Návštěvníci jedoucí vlastním autem musí počítat s tím, že vzhledem k rekonstrukci mostu není možné jet do areálu standardní cestou sjezdem z dálnice přes Brandýs. Nejlepší je z dálnice odbočit až na dalším exitu a do Staré Boleslavi přijet z druhé strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám