Hlavní obsah

Black Eyed Peas kladou na pražskou arénu větší nároky než Madonna

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká pop-hip-hopová skupina Black Eyed Peas se 16. května poprvé zastaví v Praze. Jejich koncert prý klade na pořadatele ještě větší nároky než monstrózní cirkus, který přivezla Madonna.

Foto: Profimedia.cz

Black Eyed Peas na dubnovém vystoupení v Pasadeně

Článek

Black Eyed Peas už zahájili evropské turné v irském Dublinu a ve středu pokračují v Londýně. Hrají pouze v největších halách.

„Black Eyed Peas mají dokonce větší nároky než Madonna. Například show královny popu dopravilo do Prahy 36 kamiónů a 22 autobusů, show Black Eyed Peas přijede ve 40 kamiónech a 20 autobusech,“ řekl mluvčí pořadatelské firmy Bestsport Jan Tuna.

Přivezou si pódium s molem předsunutým až doprostřed arény, které na jednu stranu umožní bezprostřední kontakt kapely s publikem, na druhou stranu však sníží kapacitu plochy na stání pouze na 3500 diváků. Obří rozměry pódia sníží kapacitu i v ostatních podlažích O2 areny. Část pódia se během show změní v gondolu, ve které se vystupující budou vznášet nad hlavami diváků.

Dva další agregáty na elektřinu 

„Zásobování O2 areny tak budou muset posílit dva naftové agregáty, německé kapele Rammstein přitom na podzim stačil jeden. Výjimečná energetická náročnost je způsobena použitím několika velkých LED stěn, velkého množství laserů a také právě pohyblivým obřím pódiem. Značné požadavky má kapela i na vybavení zákulisí, např. bude mít k dispozici všechny volné telefonní a internetové linky O2 areny,“ dodává Jan Tuna.

Black Eyed Peas vznikli v roce 1995 a v roce 2003 se k nim připojila zpěvačka Fergie. Na svých deskách spojili středoproudový pop s hip-hopem a zaznamenali několik komerčně velmi úspěšných hitů jako Shut Up, Lets Get It Started nebo My Humps.

Frontman kapely will.i.am byl jednou z ústředních postav prezidentské kampaně Baracka Obamy – je autorem hudební koláže Yes We Can a písní oslavujících Obamovo vítězství America's Song a It's A New Day.

Jako hosta si Black Eyed Peas na koncert pozvali britskou pop hvězdičku Cheryl Cole.

Reklama

Výběr článků

Načítám