Hlavní obsah

Rocková sekaná s pompézní oblohou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák Marvin Lee Aday alias Meat Loaf (sekaná) o sobě dlouho nedával vědět, nicméně ze scény nikdy úplně neodešel. Ve svých 62 letech vydává řadovou desku Hang Cool Teddy Bear.

Článek

Meat Loaf je zvláštní zjev, který jakoby na dnešní scénu ani nepatřil, ale odmítá složit zbraně a dál bojuje svou geekovskou bitvu pod praporem bigbítu, vyzbrojen dokonalou sbírkou rockových klišé ze sedmdesátých let, zatímco stopy toho nadčasového, co se v sedmdesátých letech v hudbě událo, bychom u něj hledali marně.

Ani dnes vám nenaservíruje nic jiného než bombastický glam rock - pokud možno se symfoňákem. Dlouhé hymnické songy jako vždy postavil na střídání pomalých refrénových pasáží s metalovými a dramatickými přechody mezi nimi (s příslušnými orgiemi bicích).

Nahlas a s patosem

Kytary znějí velmi osbournovsky a nutno podotknout, že samotné kytarové nápady nejsou úplně špatné, byť častá monstrózně metalová sólíčka už asi málokoho nadchnou.

Meat Loaf opět zpívá jako typický pop-metalový křikloun s patosem, ale znalost řemesla mu neupírejme. Horší je, že kýčovitost balad překračuje mantinely soudnosti tak výrazně, až se skoro blíží parodiím, které ve svých filmech s gustem interpretuje zpívající komik Jack Black (ten dokonce na desce hostoval).

Jack Black si samozřejmě dělá srandu, ale u Meat Loafa to není jisté. Chlapík, který se proslavil v úchylárně Rocky Horror Picture Show, má prostě jiná měřítka než běžní smrtelníci.

Celkové hodnocení: 50 %

Reklama

Výběr článků

Načítám