Hlavní obsah

Šafránková načte Babičku na CD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Libuše Šafránková se chystá načíst nejslavnější knihu Boženy Němcové, Babičku. Dvě CD s vyprávěním vzniknou v režii Jana Jiráně.

Článek

"Libuše Šafránková je pro vydavatelství jedinou a zároveň nejlepší volbou pro interpretaci jedné z nejpopulárnějších českých knížek všech dob. Laskavý přednes naší nejoblíbenější herečky dokáže vdechnout nahrávce vše potřebné," říká Eva Laštovičková z Popronu.

Šafránková je s Babičkou spojena už od začátků své kariéry. Dalo by se říct, že díky snímku Babička (1971) vstoupila do filmového světa. Od té doby se objevovala v nejlepších českých filmech a seriálech jako Arabela, Vrchní prchni, Jak utopit Dr. Mráčka aneb konec vodníků v Čechách, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Jára Cimrman ležící spící atd.

I po revoluci si udržela obrovskou popularitu díky diváckým hitům Obecná škola, Kolja či Báječná léta pod psa. V oboru audioknih má již na kontě pohádky Popelka a Malá mořská víla.

Reklama

Výběr článků

Načítám