Hlavní obsah

Mistr fantasy Sapkowski navštíví knižní festival v Praze

Právo, František Cinger
Praha

Máme Polsko přečtené se jmenuje prezentace polské literatury na šestnáctém ročníku mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy, který se bude konat ve dnech 13. až 16. května v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Andrzej Sapkowski

Článek

Ředitelka festivalu Dana Kalinová oznámila, že se na něm podílí 414 vystavovatelů ze 34 zemí světa.

„Je pro nás čest zúčastnit se jednoho z nejlepších knižních veletrhů na světě,“ oslovil novináře ředitel Polského institutu v Praze Maciej Szymanowski. Dodal, že přijede početná skupina tvůrců, jako je básnířka, nositelka Nobelovy ceny Wislawa Szymborská, světoznámé mladé prozaičky Dorota Maslowská, Olga Tokarczuková nebo mistr sci-fi a fantasy Andrzej Sapkowski.

Vstupné na festival:

Dospělí se dostanou na veletrh ve čtvrtek za 120 Kč, v pátek a sobotu za 100 Kč a v neděli za 50 Kč, což bude po všechny dny i cena pro děti a mládež.

Z programu vyzvedla Dana Kalinová mimo jiné účast romských spisovatelů nebo početné skupiny čínských a japonských nakladatelů, kteří se chtějí setkat s českými protějšky.

Reklama

Související články

Kniha Mrazení zpívá vlčí píseň o lásce

Maggie Stiefvaterová (1981) žije s manželem, dvěma dětmi, dvěma psy a kočkou ve Virginii. Děj svého úspěšného románu Mrazení ale umístila do lesů u kanadských...

Výběr článků

Načítám