Hlavní obsah

Pražské akustické kytary půjdou letos do ethna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník minifestivalu Mezinárodní koncert akustických kytar se koná 4. května v pražském Švandově divadle a tentokrát je zaměřen na Afriku. Zahrají skupiny Kititi, Percussion Mania nebo kytarista Sándor Szabó.

Článek

Mamadou Diabate (Burkina Faso) je multiinstrumentalista, který v Praze vystoupí s nástrojem ngoni. Percussion Mania je jeho doprovodná skupina, která se skládá z různých muzikantů, hlavně perkusistů. Mamadou se podílel asi na osmnácti CD.

Mezinárodní skupina Kititi udává podle Myspace stránek jako své sídlo Prahu, ale jen jediný z členů je Čech. Hrají afro-beat s akustickými kytarami a vůdčí osobností sestavy

je kytarista, skladatel a perkusista z Konga Kalanda Kititi. Do Česka přišel v roce 1999 a zapustil kořeny v hudebních kruzích, spolupracuje s Alanem Vitoušem nebo Davidem Kollerem.

Na koncertě vystoupí také Sándor Szabó, uznávaný maďarský akustický kytarista, který se zabývá folklórem a jazzem, a skupina Njorek, která zpracovává např. moravské písničky s bluesovým feelingem a experimentuje s world music.

Reklama

Výběr článků

Načítám