Hlavní obsah

Bodieho a Doyla exhumují pro film

Novinky, Stanislav Dvořák

Snad žádnému Čechovi nad 25 let není třeba připomínat, kdo jsou Bodie a Doyle. Profesionálové - dva ostří frajeři ze sedmdesátých let s koženými bundami a kalhotami do zvonu. Přestože vždy neohroženě bránili kapitalismus, shodou náhod je vysílala i komunistická ČST, byť částečně cenzurovaně.

Foto: Profimedia.cz

Původní Profesionálové ze 70. let

Článek

V Československu prošla přes cenzuru většina epizod seriálu Profesionálové, jen na některé si diváci museli počkat až po revoluci. I když před třiceti lety seriál vypadal jako zjevení, dnes už není tak jisté, zda celovečerní film na stejné téma bude mít úspěch.

Režisér Neil Marshall je však o tom přesvědčen. Zatím natočil několik akčních filmů a hororů, které nebyly moc úspěšné, např. Soudný den, Descent a Psí vojáci, a s filmem Profesionálové chce navázat na starý seriál v jiném (akčnějším) stylu. Původní herci už samozřejmě ve filmu nebudou. Kdo je nahradí, není v této chvíli jisté.

Drsňák Martin Shaw (Doyle), kterému je 65 let, hraje dodnes, ale jeho kariéra po Profesionálech ustrnula. Dostává role jen v anglických seriálech, které se u nás až na výjimky ani nevysílají, a v divadle.

Lépe na tom není ani Lewis Collins (Bodie), který se pár let motal v podprůměrných filmech akčního rázu a nakonec herectví skoro vzdal. Jen ojediněle se objevuje ve vedlejších rolích v seriálech a podle neoficiálních informací by měl hrát v historickém filmu 1066.

Reklama

Výběr článků

Načítám