Hlavní obsah

Nova a Prima se tahají o novou soutěž talentů

Nova údajně chystá na podzim společně s Markízou česko-slovenskou show hledající talentované lidi. Má ji moderovat osvědčená dvojice Adéla Banášová a Leoš Mareš. Na totéž se chystá i Prima ve spolupráci se slovenskou stanicí Joj a počítá s moderátorem Liborem Boučkem nebo možná i s Terezou Pergnerovou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Show Novy má moderovat osvědčená dvojice Adéla Banášová a Leoš Mareš.

Článek

Kvůli obdobě soutěže nazvané Got Talent (nemá nic společného s Karlem Gottem - pozn. red.) vypukla prý mezi oběma televizemi, jak napsal úterní Blesk a AHA!, tvrdá válka. Mezinárodní licenci na talentovou show vlastní společnost Fremantle a pro Česko a Slovensko ji udělila televizi Prima a slovenské Joj. Konkurenční boj by mohl skončit až u soudu.

Na Nově tvrdí, že nejde o kopii, ale o vlastní autorský pořad. Mluvčí Primy Jana Kocová reagovala, že problém musí řešit majitelé licence.

Mezi Primou a Novou nejde o první válku. Před lety Nova vlastnila licenci na soutěž Big Brother a Prima zakoupila obdobnou show VyVolení z Maďarska. Ta pak byla mnohem úspěšnější než originál, mimo jiné i proto, že se začala vysílat dříve než Big Brother a na českém televizním trhu šlo tehdy o absolutní novinku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám