Hlavní obsah

Newyorský filmový festival Tribeca zahájil Shrek 2

New York

V New Yorku začal devátý ročník filmového festivalu Tribeca. Ve slavném kině Zigfield Theatre jej otevřela světová premiéra pokračování oblíbených animovaných filmů o zeleném obrovi nazvaného Shrek: Zvonec a konec.

Článek

Tradiční přehlídka nezávislých filmů se totiž letos snaží zasáhnout více diváků, a zejména těch mladých. Některým dlouhodobým fanouškům festivalu a nezávislých filmů ale úvodní snímek příliš nevoní.

Pořadatelé takovou kritiku odmítají. „Některé věci, které děláme se Shrekem, možná některé lidi rozladí, ale při své práci se snažíme i lidi přimět, aby k nám nakoukli. Když si to tu prohlédnou, můžou vidět i jiné filmy, které je také zajímají,“ řekl listu The New York Times kreativní ředitel festivalu Geoffrey Gilmore, který předtím dlouho působil na jiné proslulé přehlídce nezávislého filmu, na festivalu v Sundance.

Festival zahájil i Robert de Niro

Gilmore se ve středu 21. dubna večer místního času spolu s dalšími tvářemi festivalu a známými osobnostmi zúčastnil již tradičního zahajovacího večírku. Nemohl na něm chybět ani spoluzakladatel festivalu, herec Robert De Niro. Letos Tribeca, která se koná od středy21. dubna do neděle 2. května, uvede 85 celovečerních filmů včetně 30 dokumentů a 47 krátkých filmů.

Česko na festivalu zastoupení nemá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám