Hlavní obsah

Muzikál Robin Hood bude obyčejné divadlo, říká režisér Ďurovčík

Právo, Radmila Hrdinová

Muzikál Robin Hood, který zpopularizovala castingová show TV Prima, jež hledá nové tváře pro role Robina a Mariany, představili v pražském Divadle Kalich. Ve středu 21. dubna ochutnávku melodické hudby Ondřeje Soukupa a poetických textů Gabriely Osvaldové nabídli Lucia Šoralová, Leona Machálková a Martin Pošta.

Článek

„Náš muzikál by měl být lehce romantický i lehce kritický vůči současnosti. Diváci v něm najdou stěžejní scény známé legendy, ale usilovali jsme i o odlehčení příběhu, v němž se to hemží mrtvolami. Své by si v Robinu Hoodovi měli najít diváci všech generací,“ řekla Osvaldová o muzikálu, který bude mít premiéru 1. září v režii Jána Ďurovčíka. Podle něj půjde o „obyčejné dobré divadlo“, které bourá hranice mezi jevištěm a hledištěm.

Titulní roli vytvoří Václav Noid Bárta a Ján Jackuljak, role Mariany se ujme Lucia Šoralová v alternaci se slovenskou herečkou Nelou Pociskovou – a samozřejmě vítězové castingové show. V netradičně záporných postavách se představí i Leona Machálková či Kamil Střihavka.

Vstupenky na Robina Hooda jsou již v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám