Hlavní obsah

Švandovo divadlo chystá muzikál Hello, Dolly! s Chýlkovou i Přenosilovou

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V inscenaci muzikálu Hello, Dolly!, kterou režisér Ondřej Sokol připravuje k uvedení v rámci Metropolitního léta hereckých osobností ve Švandově divadle v Praze, vystoupí v titulní roli herečka Ivana Chýlková.

Foto: Archív, Novinky

Ivana Chýlková se v muzikálu zhostí hlavní role.

Článek

Horáce Vandergeldera vytvoří Jaromír Dulava, v dalších rolích se objeví Simona Babčáková, Kryštof Hádek, Jan Meduna či Mojmír Maděrič.

Jako zvláštní host večera se na scéně objeví i Naďa Urbánková v roli Ernestiny Moneyové, kterou s ní bude alternovat další legenda české hudební scény Yvonne Přenosilová. Premiéra se koná 6. a 7. července.

Večeře o několika chodech

„Jako šéfkuchař naší restaurace Harmonia Garden, do níž se v muzikálu Dolly Leviová vrací s onou světoznámou melodií, vám zaručuji, že jsme použili pouze prvotřídní ingredience, a zvu vás na, jak doufám, skvělou večeři o několika chodech,“ říká s kulinářským příměrem o své inscenaci režisér Sokol.

Hudebního aranžmá se ujal skladatel a showman Varhan Orchestrovič Bauer, hudebního nastudování pěveckých partů na texty Eduarda Krečmara jeden z nejznámějších pěveckých pedagogů Eduard Klezla.

Inscenace se bude hrát během prázdnin až do konce srpna, naplánováno je dvaadvacet představení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám