Hlavní obsah

Slash konečně zahraje v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Bývalý člen Guns n Roses a jeden z nejlepších žijících kytaristů se konečně objeví v Praze, 8. června v Tesla Aréně představí nejen své nové sólo album.

Článek

Saul Hudson alias Slash je autorem několika z nejříznějších rockových riffů historie, stejně tak je znám svými razantními sóly na pomezí bluesrocku a metalu. Díky skladbám Nighttrain, Paradise City, Sweet Child of Mine nebo Knockin on Heavens Door se stal na přelomu 80. a 90. let takovou kytarovou megahvězdou, že o spolupráci s ním usiloval i král popu Michael Jackson.

Saul Hudson se narodil v roce 1965 v britském Stoke-on-Trent v umělecké rodině, která se brzy přestěhovala do Los Angeles. Slash se setkal s tehdy neznámými Guns n Roses a debut Appetite for Destruction ukázal jeho ohromný talent. Další desky Use Your Illusion I. a II. se už řadí k největším a komernčně nejúspěšnějším rockovým dílům vůbec.

Po rozpadu kapely se Slash věnoval projektu Slash´s Snakepit a po několika hostováních  založil nedlouho fungující skupinu Velvet Revolver. Nyní vystupuje sólo pod svým pseudonymem Slash. V těchto dnech vyšla jeho nová bezejmenná deska, na níž se podíleli Chris Cornell, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Dave Grohl z Nirvany či Andrew Stockdale z Wolfmother.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 19. dubna v kategoriích od 690 Kč do 995 Kč včetně poplatku v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert pořádá agentura Charm Music. Více info: www.charm-music.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám