Hlavní obsah

Skupina Charlie Straight: Anděla za album jsme nečekali

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Charlie Straight získala v sobotu 17. dubna na vyhlášení cen Akademie populární hudby Anděl 2009 hned tři ceny a zpěvák Albert Černý se v rozhovoru přiznal, že Anděla za album nečekali.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Skupina Charlie Straight

Článek

Vaše skupina Charlie Straight získala tři Anděly. Který vás nejvíc překvapil?

Určitě za album roku. Akademici ale rozhodli, jak rozhodli, a pro nás je to znamení, že se nám ta deska podařila. Je to motivace k tomu dál dělat písničky, které se akademikům a především našim fanouškům budou líbit. Chtěli bychom s Charlie Straight dělat dobrou práci.

Vaším záměrem před vydáním nového alba bylo prosadit se také v zahraničí. Může zisk Andělů znamenat, že se víc soustředíte na český hudební trh?

Prakticky nás to bude motivovat k tomu, abychom hráli víc a všude. Když se podaří hrát hodně v Čechách a bude to pro nás zajímavá zkušenost, tak do toho každopádně jdeme.

Jak si tři sošky Anděla ve čtyřčlenné kapele rozdělíte?

Anděla za objev roku si ponecháme ve zkušebně. Přemýšlíme ale, jestli nás při zkoušení nebude moc dráždit. Možná ho strčíme někam do komory. Anděla za album roku dostane náš producent Michal Novák ze serveru bandzone.cz, který nám se svými lidmi opravdu hodně pomohl. No a sošku za videoklip si odnese režisér Víťa Haratek.

Letošním Andělům kralovali třinečtí rodáci – vaše kapela, Farna, Klus. Čím si to vysvětlujete?

Svědčí to o tom, že v Třinci je dobrá atmosféra. Vždy, když usínám při otevřeném okně, dýchám zplodiny ze Třineckých železáren. Při tom mi přicházejí hudební nápady, takže vstanu a hned je jdu zapsat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám