Hlavní obsah

Aneta Langerová: Ráda jsem Ewě pogratulovala

Právo, Jaroslav Špulák

V sobotu 17. dubna byly rozděleny ceny Akademie populární hudby Anděl 2009. Zpěvačkou roku byla zvolena Ewa Farna a Aneta Langerová, jež zvítězila v kategorii Skladba roku, se v rozhovoru vyjádřila, že jí k ocenění pogratulovala s radostí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Aneta Langerová

Článek

Před vyhlášením cen jste měla nominace na zpěvačku a skladbu. Ve které kategorii jste si více věřila?

Musím přiznat, že jsem nečekala vítězství v kategorii Skladba roku. Je to pro mě taková premiéra. Nebyla jsem přesvědčena, že se V bezvětří prosadí v konkurenci dalších dvou písniček, které byly nominované a které se v našich rádiích hrály velice často.

Když jste loni vydala své aktuální album Jsem, hovořila jste o tom, že má být především o zpěvu. Nemrzí vás už jen z toho důvodu, že jste se nestala zpěvačkou roku?

Strašně ráda jsem pogratulovala Ewě Farné, protože si myslím, že si tu cenu zaslouží. Je na české hudební scéně docela dlouho a myslím, že bylo na čase, aby ji akademici ocenili. Když člověk dostane cenu, má z ní samozřejmě radost. Je ale důležité umět se dělit a rozhodnutí akademie sama v sobě pochopit. Vůbec se nedivím, že vyhrála Ewa. Jsem za to ráda. Semínka radosti by se měla rozsévat rovnoměrně, protože každý z nás dělá, co může.

S Tomášem Klusem jste z pódia vyzvali lidi, aby vyměnili ve volbách politiky. Proč?

Budu mluvit za sebe. Nejsem spokojená s tím, jak u nás politika funguje. Nelíbí se mi zkorumpovanost nebo arogance některých nynějších politiků. Je spousta lidí, kteří nechodí k volbám, ale já si myslím, že pokud máme možnost volit, měli bychom ji využít, dokud ji máme.

Reklama

Související články

Andělský let tam a snad zase zpátky

Když u nás na začátku 90. let odborné hudební ceny (dnes Anděl) vznikly, bylo kolem toho něco pochybností. Entuziasmus, který převládl, je ale smetl....

Výběr článků

Načítám