Hlavní obsah

Tenor Plácido Domingo se vrátil na pódium, La Scala dlouho aplaudovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán, Itálie

Čtrnáctiminutovým potleskem odměnilo hlediště milánského operního domu La Scala španělského tenoristu Plácida Dominga za jeho první vystoupení po vážných zdravotních potížích. Domingo odzpíval titulní roli Verdiho opery Simon Boccanegra jen 45 dní poté, co mu byla odstraněna zhoubná tkáň z tlustého střeva.

Článek

„Byl to skvělý večer,“ řekl Domingo po tříhodinovém vystoupení v zákulisí poté, co mu přišel gratulovat zástup jeho přátel.

Diváky v neutuchajícím aplausu povzbuzoval dirigent Daniel Barenboim, který se na jevišti se svým dlouholetým přítelem Domingem vřele objímal.

„La Scala je prostě La Scala. Je tu skvělé publikum,“ řekl devětašedesátiletý Domingo, který se operaci podrobil na začátku března v New Yorku. V opeře Simon Boccanegra zpíval výjimečně barytonovou roli, ujistil ale, že zůstává tenoristou. Není přitom neobvyklé, pokud stárnoucí tenoristé přecházejí na role v nižších polohách.

Následují Madrid a Londýn

Jeho návratu na divadelní prkna přihlížel i José Carreras, s nímž Domingo a zesnulý Luciano Pavarotti tvořili slavnou trojici tenorů. Carreras loni oznámil konec pěvecké kariéry, neboť jej prý role barytonistů nelákají.

V La Scale Domingo bude zpívat ve Verdiho opeře šestkrát, poté se představení přesune do Londýna a Madridu. Na podzim má vystoupit v Los Angeles v premiéře opery Il Postino v titulní roli básníka Pabla Nerudy. Na konci roku má Domingo koncertovat ve Vídni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám