Hlavní obsah

Nová DVD – Informátor!, Max a maxipříšerky i Ledové sny

Na DVD vychází drama podle skutečných událostí Informátor!, animovaný film Max a maxipříšerky nebo romantický film Ledové sny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Informátor!

Komediální drama Informátor! vypráví s nadhledem skutečný případ FBI.

V noci na začátku listopadu roku 1992 se vysoce postavený úředník společnosti ADM Mark Whitacre přizná agentovi FBI Brianu Shepardovi, že řídící pracovníci se opakovaně scházeli s konkurenčními společnostmi, aby upravili ceny lyzinu - potravinářské přísady. Poté asistoval FBI při shromažďování důkazů tajným nahráváním veškerých aktivit během obchodních jednání. Jednalo se o největší kauzu svého druhu.

The Informant, USA, 2009, 108 min., režie: Steven Soderbergh, hrají: Matt Damon, Lucas McHugh Carroll, Eddie Jemison, Rusty Schwimmerová, Craig Ricci Shaynak...

Max a maxipříšerky

Animovaný film Max a maxipříšerky je adaptací dětské knihy Maurice Sendaka.

Max je obyčejný kluk, který si nedostatek pozornosti ze strany matky i dospívající sestry vynahrazuje vlastní představivostí. Když jednou drobné rodinné neshody přerostou v konflikt, Max uteče a dopluje po moři na místo obývané podivnými chlupatými tvory, kteří chlapce zvolí svým králem.

Where the Wild Things Are, USA, 2009, 101 min., režie: Spike Jonze, hrají: Max Records, Pepita Emmerichs, Max Pfeifer, Madeleine Greaves, Joshua Jay...

Ledové sny

Romantický film Ledové sny je dojemným remakem snímku z roku 1978.

Alexis Winstonová je mladá dívka, která sní o tom, že se stane šampionkou v krasobruslení. Při tréninku Alexis potká strašlivá nehoda, která jí vezme zrak. Pak se ale zamiluje hezkého mladého muže jménem Nick, který jí pomůže uvědomit si, že stále může naplnit své sny.

Ice Castles, USA/Kanada, 2010, 95 min., režie: Donald Wrye, hrají: Henry Czerny, Gillian Ferrier, Michael Higgins, Taylor Firth, Michael Higgins...

Jeremiah Johnson

Kasový trhák roku 1972, natáčený kompletně v Utahu, svedl dohromady Roberta Redforda a dvojnásobného držitele Oscara Sydneyho Pollacka. Byl to druhý z jejich celkem šesti společných filmů.

Jeremiah Johnson je unaven a rozčarován civilizací, rozhodne se stát zálesákem a vydává se do divočiny, o jejíž čistotě nikdy nepochyboval. První zima ve Skalistých horách ho málem zabije. Vyhladovělý a téměř zmrzlý najde útočiště u zkušeného starého lovce kožešin, jehož lekce v technice přežití zahrnuje i přímou konfrontaci s grizzlym.

Jeremiah Johnson, USA, 1972, 108 min., režie: Sydney Pollack, hrají: Robert Redford, Will Geer, Delle Boltonová, Josh Albee, Joaquín Martínez...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám