Hlavní obsah

Lydia Lunch uctí památku Rowlanda S. Howarda, který podlehl rakovině

Novinky,
Praha

Přední představitelka newyorského undergroundu, zpěvačka Lydia Lunch vystoupí v pondělí v Malostranské besedě na charitativním koncertu pro Ligu proti rakovině. Uctí na něm památku svého a Caveova spoluhráče Rowlanda S. Howarda, který 30. prosince podlehl rakovině.

Článek

Rowland S. Howard se významnou měrou podílel nejen na nahrávkách Lydia Lunch, jako byla alba Honeymoon In Red a Shotgun Wedding. Začínal v první významné skupině Nicka Cavea, divokých The Birthday Party. Po jejich rozchodu založil vlastní soubor Crime & The City Solution, který hrál podobně temnou a drásavou hudbu, jakou tehdy produkoval Nick Cave se svými Bad Seeds. I hudba Crime & The City Solution zněla v kultovním Wendersově filmu Nebe nad Berlínem.

Právě 19. dubna měl Rowland S. Howard poprvé vystoupit v Praze , kde měl představit svou loňskou vynikající desku Pop Crimes. Doprovodit ho měl i Caveův spolupracovník Mick Harvey.

Volba Lydie Lunch není náhodná, se svým posledním projektem Big Sexy Noise, kde ji doprovázejí členové Gallon Drunk a který představila na konci loňského roku v Praze, se hodně přiblížila pojetí alb s Howardem. [celá zpráva]

V rámci večera vystoupí i tuzemští Kill The Dandies! a Phil Shoenfelt s Pavlem Cinglem a Chrisem Hughesem, bubeníkem Hugo Racea, Once Upon A Time i Shoenfeltových The Fatal Shore.

Všichni zahrají kromě svých písní skladby Rowlanda S. Howarda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám