Hlavní obsah

Příští Grammy budou 13. února 2011, jejich sledovanost roste

Právo, šh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé prestižních amerických hudebních cen Grammy informovali o tom, že příští vyhlášení vítězů se odehraje 13. února 2011 ve Staples Center v kalifornském Los Angeles. Přímý přenos bude vysílat stanice CBS.

Článek

Zástupci Národní akademie nahrávacích umění a věd (NARAS) informovali rovněž o tom, že do souboje o sošku gramofonku se mohou zapojit interpreti, kteří vydali či vydají aktuální počiny v době od 1. září 2009 do 30. září 2010. Zveřejněn zatím nebyl termín ohlášení nominací. Všeobecně se ovšem soudí, že to opět bude na přelomu listopadu a prosince letošního roku.

Prezident akademie Neil Portnow řekl: „Letošní dvaapadesáté udílení cen Grammy přineslo dynamický a jistě i památný večer. Zaznamenal totiž nejvyšší sledovanost od roku 2004 a největší meziroční nárůst sledovanosti za posledních dvacet let. Chtěli bychom tento trend zachovat i při dalším ceremoniálu.“

Letošnímu udílení cen Grammy, které se uskutečnilo 31. ledna v Los Angeles, dominovala americká zpěvačka Beyoncé. Z deseti nominací proměnila ve vítězství šest a stala se první umělkyní v historii cen, které se podařilo získat takový počet prvenství během jednoho ročníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám