Hlavní obsah

Lubomír Lipský: Podporuji skupinu Negative Face, protože v ní hrají tři mí vnuci

Právo, Jaroslav Špulák

Herec Lubomír Lipský si přišel na pódium pražského KC Novodvorská pro vítěznou sošku anděla v žánrové kategorii Hard & Heavy. Je totiž součástí čtyřiadvacetičlenného týmu, který se podílel na vzniku vítězného alba pražské skupiny Negative Face nazvaného Garden Of Wishes.

Článek

Při převzetí ceny řekl, že má na desce sice jen několik slov, ale v kapele jsou tři jeho vnuci, které podporuje. Vyhlášení žánrových cen Akademie populární hudby Anděl za rok 2009 proběhlo za asistence kamer České televize, které z něho pořizovaly záznam. Rozdány byly sošky v osmi kategoriích. O vítězi v nich hlasují novináři, dramaturgové a producenti, kteří dané hudební žánry celoročně sledují.

Brněnská kapela Květy vyhrála kategorii Alternativní hudba, pražští Green Smatroll zase Ska & reggae, Jaromír Honzák Quintet trumfoval v oblasti jazz & blues, dívčí kvarteto Braagas ve world music, pražská Mythematica ovládla kategorii Elektronická hudba a Žamboši zvítězili ve folku & country.

Hudebním hostem večera byla mladá novojičínská kapela Johny Said The Number. Vítězové hlavních kategorií cen Akademie populární hudby budou vyhlášeni v sobotu.

Reklama

Související témata:

Související články

Andělský let tam a snad zase zpátky

Když u nás na začátku 90. let odborné hudební ceny (dnes Anděl) vznikly, bylo kolem toho něco pochybností. Entuziasmus, který převládl, je ale smetl....

Výběr článků

Načítám