Hlavní obsah

Zkouření Cypress Hill předvedou Praze "šílenej mozek"

Novinky, Stanislav Dvořák

Marihuana, bláznivý humor, úchylné vokály, samply a houpavé rytmy jsou už od konce 80. let typické pro Cypress Hill, dnes už skoro legendární latino hip-hopery, kteří se zastaví 2. června v pražské O2 Aréně.

Foto: Archív, Právo

Hiphopová formace Cypress Hill

Článek

Základ Cypress Hill vznikl už v osmdesátých letech díky dvěma bratrům, kteří si říkají Sen Dog a Mellow Man Ace. Známějšími se ale stali v devadesátých letech, kdy přišli s LP debutem Cypress Hill a následující Black Sunday, na němž se nachází možná nejslavnější skladba v celé historii skupiny, chytlavá Insane In The Brain.

Desky Cypress Hill III: Temples Of Boom a Cypress Hill IV. už neohromily prodejností, ale druhá jmenovaná přinesla zkouřenou hitovku Dr. Greenthumb, jejíž videoklip s doktory, sestřičkami a obrovskou rostlinou marihuany se stal legendou a z MTV ho znají i ti, kteří o hip-hop jinak ani nezavadí.

V roce 2000 se odhodlali k odvážnému kroku, kdy do svého stylu přijali rockové prvky, stejně tak na albu Stoned Raiders. O tom, že Cypres Hill nikdy nebyli jen obyčejní rappeři  a hudebně se rozvíjejí, svědčí i výlety do reggae a dubu. V Praze by měli představit i novinku Rise Up. Ve vynikajícím stejnojmenném singlu se přibližují stylu Rage Against the Machine, což není náhodné. Znalci jistě poznají hostujícího Toma Morella.

Vstupenky za 890 - 1190 korun jsou k dispozici na prodejních místech Sazky.

Reklama

Výběr článků

Načítám