Hlavní obsah

AniFest představí Bruna Bozzeta, Zemanovu retrospektivu či Pojarovy novinky

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejvýraznějších tvůrců italské animace Bruno Bozzetto je zástupcem slavného trikového studia Industrial Light & Magic. Také Jakub Pisecký, dcera režiséra Karla Zemana Ludmila i vynikající český výtvarník a režisér Jiří Barta potvrdili účast v programu 9. ročníku Mezinárodního festivalu animovaných filmů AniFest.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Břetislav Pojar na 42. karlovarském festivalu převzal křišťálový glóbus za celoživotní tvorbu.

Článek

Anifest se bude konat od 18. do 23. května v Teplicích. Návštěvníky čeká setkání nad flashovou animací s Brunem Bozzetem, kompletní komentovaná retrospektiva díla Karla Zemana nebo exkurze do natáčení diváckých hitů, jako jsou Hvězdné války či Piráti z Karibiku.

V rámci soutěže se mohou těšit na orwellovskou grotesku Metropia Tarika Saleha, pozoruhodný snímek $9.99, oscarovou Logoramu nebo novinky Břetislava Pojara.

Součástí festivalu je mezinárodní konference Karel Zeman – Kino zázraků. On-line předprodej lístků začne ve čtvrtek 15. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám