Hlavní obsah

Český rozhlas plánuje, kolik a jakých stanic potřebuje

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nové koncepce vysílání celoplošných stanic Českého rozhlasu (ČRo) vzešly z programové konference ČRo, která se konala v Poděbradech. O jejich osudu rozhodne budoucí vedení ČRo, tedy až bude jmenován jeho nový generální ředitel. Dosavadní prozatímní ředitel ČRO Peter Duhan k tomu nemá mandát.

Článek

První variantu by představovaly tři celoplošné stanice ČRo 1 - Radiožurnál (informace), ČRo 2 - Praha (sociální, komunikační a vzdělávací potřeby) a ČRo 3 - Vltava (kultura). Tyto stanice by měla doplnit stanice mluveného slova vysílající na středních vlnách a stanice pro mladé využívající pozemní digitální vysílání a internet.

Druhou variantu by tvořil model postavený na jedné stanici zaměřené na nejširší okruh posluchačů. Tou by byl ČRo 1, jehož vysílání by doplňovala zpravodajská stanice mluveného slova a kulturní stanice. Základem pro zpravodajství by byly nynější stanice ČRo 6, Rádio Česko a Leonardo, kulturní funkci by měl plnit ČRo 3. Doplněk by představovala stanice pro mladé a síť regionálních stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám