Hlavní obsah

Nové knihy - Stephen King, Wilbur Smith i John Updike

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na knižních pultech se právě objevilo nové vydání psychologického románu Stephena Kinga Geraldova hra, další romantický příběh Wilbura Smithe Kopí osudu, nebo pokračování slavné knihy Johna Updika Vdovy z Eastwicku.

Článek

Stephen King: Geraldova hra

Psychologický horor jednoho z nejznámějších světových autorů thrillerové literatury Stephena Kinga nás zavádí na osamělou chatu u liduprázdného jezera ve státě Maine, kam si vyjel manželský pár Gerald a Jessie za sado-masochistickými sexuálními hrátkami.

Jessie nakonec skončí sama připoutaná k posteli policejními pouty. Gerald leží mrtev na zemi. Pravděpodobně najdou ji až na jaře, jestli se nějak nedostane z pasti sama. V noci za ní přijde děsivá návštěva...

Beta, překlad Buška Bryndová, 420 str., brož., 249 Kč

Wilbur Smith: Kopí osudu

Nejznámější spisovatel Jihoafrické republiky Wilbur Smith přichází s dalším romanticko-dobrodružným příběhem ze Ságy rodu Courtneyů.

Po odchodu z armády se Leon Courtney stane v Africe profesionálním lovcem divoké zvěře. Když nevyzpytatelnou divočinou provází německého velkoprůmyslníka, jehož továrny vyrábějí letouny pro armádu německého císaře, odhalí nekalé plány na oslabení britských sil. Leon dělá všechno, aby uhasil jiskru doutnajícího konfliktu...

Alpress, překlad Dalibor Míček, 440 str., váz., 289 Kč

John Updike: Vdovy z Eastwicku

Alexandra, Jane a Sukie, protagonistky Updikeova úspěšného románu Čarodějky z Eastwicku a stejnojmenné filmové adaptace, se po více než třiceti letech znovu vracejí na scénu svých rejdů.

Poté co se život každé z nich v novém manželském svazku ubíral vlastní cestou, obnoví ovdovělé členky tria kontakt a když zjistí, že stále vládnou svými schopnostmi, rozhodnou pro několikatýdenní návrat na místo někdejších milostných avantýr. Ne všichni z místních obyvatel však tak jako Van Horne ze scény zmizeli, někteří mají s trojicí nevyřízené účty...

Paseka, překlad Jiří Hanuš, 264 str., váz., 298 Kč

Max Cannon: Red Meat 2

Kultovní komiks Red Meat se objevuje na stránkách amerického tisku už od roku 1989 - a s nástupem internetu se stal kultem i u nás. Red Meat 2 přináší další průhledy do autorova bizarního světa, plného černočerného humoru, kruté nadsázky, mrazivé ironie, psychopaticko-sadistickokriminologicko-laktačně-autistického sarkasmu.

Cannonovi hrdinové jako by byli vystřiženi z filmů Davida Lynche; jejich strnulé výrazy ostře kontrastují s dynamickým, agresivním humorem, který leckoho šokuje, leckoho irituje, leckoho fascinuje, ale nikoho nenechává chladným.

Albatros Media – Plus, překlad Petr Onufer, 112 str., brož. 99 Kč

John Fante: Zeptej se prachu / Ask the dust

Tragikomický příběh lásky a nenávisti Zeptej se prachu, který se odehrává se v Los Angeles na konci 30. let, vychází v dvojjazyčném vydání. John Fante svým prostým, poetickým stylem inspiroval například Kerouaca a Bukowského a bývá srovnáván se Salingerem, Saroyanem, Steinbeckem a Henry Millerem.

Pošetile ctižádostivý pisálek a hladovějící snílek Arturo Bandini hledá v Městě andělů sám sebe, leč nachází krásnou mexickou číšnici Camillu. Tak začíná vášnivý vztah oscilující mezi láskou a nenávistí.

Argo, překlad Bob Hýsek, 296 str., brož., 298 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám