Hlavní obsah

Nová CD - Pavel Bobek, Madonna i Čechomor

Hudební novinky tohoto týdne přinášejí nové album Pavla Bobka Víc nehledám...., které je tributem Johnnymu Cashovi. Madonna vydává živý záznam svého posledního turné Sticky & Sweet, Čechomor zase připravil album znovu objevených folklorních písní v novém podání.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Pavel Bobek: Víc nehledám....

V proslulém americkém studiu Quad v Nashvillu Pavel Bobek pod producentským dohledem Luboše Maliny z Druhé trávy nahrál album coververzí Johnnyho Cashe.

Kromě dalšího Čecha, zpěváka Roberta Křesťana, ve studiu s nahrávkou pomáhali přední studioví muzikanti z Nashvillu jako Victor Krauss, Guthrie Trapp, Steve Walsh a Jerry Roe. Kontrabas hrál Dave Roe, dlouholetý spoluhráč Johnnyho Cashe. Kromě nashvillských muzikantů však lidé na desce uslyší i přední české bluegrassové a country muzikanty. Za všechny hosty na albu jmenujme Míšu Leichta z Copu, Wabiho Daňka, či Pavlínu Jíšovou.

Robert Křesťan a Pavlína Jíšová se kromě interpretační účasti navíc podělili a i o některé české texty. S přebásněním dalších pomohli například Pavel Vrba, Mirek Černý, Vladimír Poštulka nebo Adéla Lounková.

Universal Music

Neruda: Neruda

Za první českou superskupinu by se dal označit nový projekt Romana Holého a Matthewa Rupperta s názvem Neruda.

V kapele dále působí Miloš Dvořáček (ex -123min), Lukáš Martinek (Yvonne Sanchez), Petr Škarohlíd (Hentai Corporation). Debutová deska obsahuje dvanáct nerudných písní postavených na výbušné změti hypnotických kytarových rifů, absenci elektroniky a kláves a českých textech Martina Rusáka Kadnára, Ivana Wernische a dalších. V rolích hostů se můžete těšit třeba na Mikoláše Chadimu, Vladimíra 518, Jiřího Stivína a další.

SonyBMG Entertainment

Madonna: The Sticky & Sweet Tour

Aktuální turné královny popového trůnu Madonny Sticky & Sweet vychází na CD a DVD. Záznam koncertu byl pořízen v Buenos Aires během čtyř dnů za podpory davu čítajícího čtvrt milionu fanoušků. Koncert také obsahuje okamžik, kdy Madonna zpívá natěšené vřavě argentinských fanoušků píseň Don't Cry For Me Argentina.

Zpěvačka na záznam zařadila nejzásadnější hity kariéry v nových úpravách. Nechybí 4 Minutes, Like a Prayer, Hung Up, Ray of Light, také několik hitů z jejího posledního Hard Candy. DVD navíc obsahuje 30 minut dokumentu ze zákulisí turné.

Warner Music

Craig David: Signed Sealed Delivered

Páté studiové album britské r´n´b´ hvězdy Craiga Davida Signed Sealed Delivered je sestaveno z coververzí. Ty vybral z nejznámějších tracků éry Motown, a tak na albu uslyšíte jeho interpretace hitů od Marvina Gaye, Stevieho Wondera, The Four Tops nebo Michaela Jacksona.

Název desky je inspirován hitem Stevieho Wondera, který patří ke Craigovým nejoblíbenějším a v novém kabátě se objevuje i na novince. Pilotním singlem je však taneční skladba One More Lie (Standing In The Shadows). Všechny písně jsou ovšem v nových tanečních aranžích, i když si ponechávají svůj soulový nádech.

Universal Music

Čechomor: Písně z hradů a zámků

Čechomor tentokrát zaměřil své umění na znovu nalezené písničky z českých, moravských a slezských hradů i zámků. Folklórní předlohy dostaly pestrý kabát v podobě nových aranží, úprav či propojení lidové i právě napsané části skladeb a textů. Vznikla přitažlivá směs nálad, melodií, hlasů a nástrojů, od dud po cimbál, od žertovných songů po dramata o oběšených pastýřích a od rockově zkreslených kytar po nejčistší tóny houslí a nejjasnější dívčí hlasy.

Duet Hadí korunka s Terezou Švecovou proměnil producent Michal Dvořák (Lucie, Vivaldianno) v synteticky tanečně tepající skladbu. Mezi hostujícími zpěváky a muzikanty nechybí výtečná Ewa Farna či Cimbálová muzika Martina Hrbáče.

Supraphon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám