Hlavní obsah

Přijedou Def Leppard, Deep Purple i Therapy?

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák, Alex Švamberk

Milovníci rockových koncertů si během následujících čtyř dnů přijdou na své. V Česku se představí skupiny Def Leppard, Deep Purple a Therapy?.

Článek

Def Leppard

Britská legenda nové vlny heavy metalu sedmdesátých let, Def Leppard, dorazí v pátek večer do brněnské haly Rondo. Bude to její druhá tuzemská zastávka, v pražské Sportovní hale se představila už v říjnu šestadevadesátého roku. V jihomoravské metropoli zahraje především ukázky z rok starého alba X, ovšem nebudou chybět ani dávné hity.

"Nemůžeme si stěžovat, jsme stále středem pozornosti. Nedávno jsme hráli v Londýně a přišlo na nás přes tisíc diváků, což je úspěch, protože v Londýně je koncertní nabídka nepředstavitelně široká," řekl Právu zpěvák Joe Elliott. "Na náš první koncert v Praze si moc dobře pamatuji. V Čechách je velmi kulturní publikum, připadlo mi velice kultivované. A také si vzpomínám na noc po koncertě, kterou jsme propili. Byl to bezvadný mejdan," pokračoval.

Jeho skupina se během probíhajícího evropského turné zabývá i psaním nových skladeb. "Naše další album bychom chtěli vydat už příští rok v létě," potvrdil Elliott a všechny fanoušky skupiny do Brna pozval. Začne se ve dvacet hodin a předskupinou bude brněnský Tibet.

Deep Purple

V pondělí 17. listopadu oslaví s Čechy státní svátek také britští hardrockoví velikáni Deep Purple. Do T-Mobile Areny přijedou ve dvacet hodin propagovat album Bananas, které vyšlo v září.

"Uvidíte, že jsme ve skvělé formě, jako staří Deep Purple, které mnozí tak obdivujete. Nic jsme neztratili," prozradil Právu zpěvák Ian Gillan a zdůraznil, že nezapomenou na své slavné písničky ze sedmdesátých let, které se postaraly o jejich nesmrtelnost.

Therapy?

V pražském Paláci Akropolis se v pondělí v 19.30 hodin představí irská skupina Therapy?. Pódium jí bude zahřívat pardubická Vypsaná fixa, tudíž si na své přijdou především ti, kteří pošilhávají po syrové rockové muzice.

Therapy? sice v polovině 90. let zjemnili a využívali v aranžích balad i cella, ovšem uvědomili si, že jejich síla tkví v rychlých tvrdých písních s výrazně zkreslenou kytarou a přímočarým rytmem. Jejich písně nepostrádají melodickou vokální linku, ovšem projev zpěváka Andrewa Cairnse je natolik energický, že hudbu nezbavuje důrazu. Takové skladby produkuje irská čtveřice po celou svoji kariéru, tedy už od debutu Babyteeth přes kultovní Nurse až do současnosti. Na začátku nového tisíciletí se jim podařilo chytit druhý dech, což potvrzuje album Shameless.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám