Hlavní obsah

Mika přiveze poprvé do Prahy svůj bláznivě skotačivý popík

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský zpěvák libanonského původu Mika přijede poprvé 26. července do ČR a zazpívá v pražské Tesla Areně. Prorazil před třemi roky deskou Life in Cartoon Motion.

Článek

Mika se stal hvězdou téměř přes noc, když v roce 2007 vydal debut Life In Cartoon Motion s hitem Grace Kelly. K jeho úspěchu přispěly také pestrobarevné fantaskní videoklipy. Vyhrál pak v mnoha výročních anketách (Brit Awards, Q magazine, The World Music Awards Virgin Media či ceny MTV).

Ve svých písních míchá všechno se vším (vlivy George Michaela, Queen, Beatles či Bee Gees) a dociluje až bláznivé pestrosti. Nebojí se dát disko, smyčce a trumpety hned vedle pamětnického glam-rocku. Často je přirovnáván k legendárnímu Freddiemu Mercurymu, i když nemá jeho hlas, a navíc je obviňován z kopírování cizích nápadů (jeho Relax, Take It Easy zní jako starší píseň I Just Died in Your Arms Tonight od Cutting Crew, smyčce v baladě Ring Ring připomínají Eleanor Rigby).

Mika si s tím ovšem hlavu nedělá. „Základem mé hudby je, že je radostná, posilující, odvážná a že nepodléhá momentální módě či konvencím,“ tvrdí.

Vstupenky jsou v prodeji od 25. března v sítích Ticketpro a Ticketportal v cenách od 660 do 995 korun včetně poplatku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám