Hlavní obsah

Autor Čtyřlístku Jaroslav Němeček: Od začátku jsem toužil po filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Producent Miloslav Šmídmajer, režisér Michal Žabka a autoři Čtyřlístku představili ve středu na tiskové konferenci v Praze připravovaný film na motivy nejslavnějšího českého komiksu.

Článek

„Čtyřlístek byl od začátku kreslen tak, aby se dal animovat. Od začátku jsem po tom toužil,“ svěřil se výtvarník Jaroslav Němeček, který stál u zrodu Čtyřlístku v roce 1969.

„Práce mě vždycky velice těšila, prvních 180 příběhů napsala paní Štíplová, která už není mezi námi, teď je píše paní Lamková.“

Podle producenta Šmídmajera proběhlo v minulosti mnoho pokusů o zfilmování Čtyřlístku, ale nikdy to nebylo dotaženo do konce. Nyní je natáčení v plném proudu a rozpočet animovaného celovečerního filmu by se podle něj „měl vejít do 30 miliónů“.

Scénáře se ujali manželé Hana a Josef Lamkovi. Celkově v něm bude asi padesát postav a děj se bude odehrávat za Rudolfa II. v Praze, takže nebudou chybět alchymisté.

Režisér Žabka uvedl, že slavné čtveřici propůjčí hlasy herci Tereza Bebarová (Fifinka), Karel Heřmánek (Myšpulín), Ondřej Brzobohatý (Pinďa) a Bohdan Tůma (Bobík).

Film je vyráběn kombinací 2D a 3D technologie, figurky jsou ručně dokreslovány. Na otázku, zda půjde o animák pro děti, nebo spíše pro dospělé bývalé čtenáře Čtyřlístku, režisér odpověděl, že film je primárně pro děti, ale bude tam plno vtipů, které se budou líbit dospělým.

Reklama

Související témata:

Související články

Rozdrtí film Čtyřlístek Avatara?

Nejméně tři generace dětí znají a milují příběhy Čtyřlístku. Nyní se prý dočkají i celovečerního filmu s Bobíkem, Myšpulínem, Fifinkou a Pinďou, oznámily...

Výběr článků

Načítám