Hlavní obsah

Nová CD – Goldfrapp, Tři sestry i Scorpions

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební novinky tohoto týdne jsou poměrně pestré, dalo by se říct, že pro každého se najde něco. Vychází nová deska elektro-popových Goldfrapp, nejen hospodský lid osloví Tři sestry a jejich Lázničky, a němečtí Scorpions se loučí s kariérou deskou Sting In The Tail.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Goldfrapp: Head First

Na současné elektro-popové scéně patří Alison Goldfrapp a Will Gregory bezesporu k nejpopulárnějším interpretům. Po snovém triphopovém debutu Felt Mountain změnili Goldfrapp radikálně přístup a natočili dvě tanečně laděné desky koketující s electro-popem i glam rockem, aby se na poslední studiovce Seventh Tree vrátili k melancholické muzice.

Jejich v pořadí páté album Head First vznikalo téměř dva roky, a to střídavě v Londýně a městečku Bath v jihozápadní Anglii, kde měli oba členové na skládání a nahrávání nových písní maximální klid.

EMI/Virgin

Tři sestry: Lázničky

Soubor kreténů a zároveň nejprofláknutější pub-punk-rocková parta českých hospod a výčepů Tři sestry si na účet letos připsala už pětadvacátý křížek. K významnému jubileu si nadělila nové studiové album s názvem Lázničky.

Z takřka třiceti písní vzniklých za více než dva roky po vydání Mydlovar, vybrala kapela šestnáct nejlepších kousků, jež mimo jiné odhalí tajemství tajemných tvorů lázniček a osvětlí filozofické směřování skupiny na prahu středního věku...žádná převratná překvapení však nečekejte.

Křest nového alba proběhne 7. dubna v pražském Palaci Akropolis.

EMI/Virgin

Gabriella Cilmiová: Ten

Australská zpěvačka Gabriella Cilmiová se proslavila především hitem Sweet About Me. Po dvou letech se tato osmnáctiletá kráska vrací na výsluní s novým singlem a  s druhou řadovou deskou Ten. Podílelo se na něm několik producentských es, jako Dallas Austin (TLC, Gwen Stefaniová), Greg Kursten (Lily Allenová, Flaming Lips) a team Inivisible Men.

Svoji novou produkci Gabriella Cilmiová uvádí singlem On A Mission, které sama interpretka označila za spojení Blondie, Joan Jettové a Van Halen.

Universal Music

Scorpions: Sting In The Tail

Rockoví dinosauři z Německa si po čtyřicetileté kariéře řekli, že je čas to zabalit. A rozhodli se pro odchod ve velkém stylu. Připravili poslední album Sting In The Tail, které obsahuje dvanáct nových písní. A hlavně vyjeli na tříleté, celosvětové turné, které odstartovali minulý týden v Praze.

“Zatímco jsme v posledních několika měsících pracovali na nové desce, uvědomili jsme si, jak silná a kreativní naše práce byla – a jak moc zábavný pro nás proces tvoření stále je,” řekl Klaus Meine. “Kariéru Scorpions chceme ukončit v nejlepším. Jsme velice vděčni za to, že máme od začátku stále stejnou vášeň pro muziku.”

Sony BMG

Snoop Dogg: More Malice

More Malice je jakýmsi neoficiálním pokračováním alba Malice N Wonderland, které rapper Snoop Dogg vydal před Vánoci. Skládá se z CD a DVD disku. Na CD se fanoušci dočkají pěti nových písní, dvou remixů k singlům z loňského alba, ale především zbrusu nové verze singlu I Wanna Rock, na kterém hostuje i Jay-Z.

DVD obsahuje film s názvem Malice N Wonderland, ve které si rapper zahrál hlavní roli. Snoop zde znázorňuje novodobého superhrdinu, který ve městě připomínajícím Gotham City bojuje s kriminálními živly a snaží se v něm zavést pořádek. Ve vedlejších rolích se představí například Jaime Foxx, Xzibit, DJ Quik nebo Soulja Boy.

EMI/Virgin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám