Hlavní obsah

V Praze zazní Rebel Yell Billyho Idola, hvězdy 80. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák a hudebník Billy Idol, který byl slavný hlavně v 80. letech minulého století, vystoupí 27. června v pražském klubu SaSaZu. K jeho nejslavnějším hitům patří Dancing With Myself či Rebel Yell.

Článek

Jeho rocková vypalovačka Rebel Yell patří dodnes k notoricky známým písním, i když Billy Idol už není velkou světovou hvězdou, která by vyprodávala stadióny. Začínal tvrdě, v mládí miloval punk, ale jeho nejslavnější písně vlastně patří do pop-rocku. V Anglii nejdříve založil punkovou kapelu Generation X a začátkem osmdesátých let přesídlil do USA, kde prorazil s pop hity jako White Wedding.

Jeho nejúspěšnějšího alba Rebel Yell se posléze prodalo přes 2 milióny kopií. V devadesátých let poněkud ztratil směr a zájem o něj opadal. V roce 2005 se rozhodl pro comeback s deskou Devil´s Playground. V Praze ho bude doprovázet mimo jiné kytarista Steve Stevens, s nímž spolupracuje desítky let.

Vstupenky jsou v prodeji od 23. března v sítích Ticketpro, Ticketstream a Eventim za 1290 korun a VIP vstupenky za 3690 Kč včetně poplatku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám