Hlavní obsah

Noční Macochou zněly tóny smyčcového kvarteta

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zážitek, na který se nezapomíná mají za sebou noční návštěvníci Punkevních jeskyní v Moravském krasu. Koncem týdne tam česká IT firma se sídlem v Brně uspořádala nejen neobvyklou noční prohlídku spojenou s plavbou na ponorné říčce Punkvě, ale především smyčcový koncert v podání Graffova kvarteta přímo u kouzelného krápníkového jezírka monumentálního Předního dómu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Grafovo kvarteto vystoupilo v předním dómu Punkevních jeskyní Moravského krasu.

Článek

„Tyto akce už povolujeme spíše jen výjimečně. Přistoupili jsme k jejich pořádání v době, kdy se o této možnosti mnoho nevědělo s tím, že šlo o dvě či tři události do roka. Nyní, kdy se poptávka o takovou raritu stále zvyšuje, zvažujeme, že je přestaneme povolovat.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Graffovo kvarteto

Jednak to pro nás není zase tak finančně výhodné a především i jeskyně si musí čas od času takříkajíc odpočinout. Podobně jsme už před časem zrušili i pořádání svatebních obřadů v jeskyních, o které byl také mimořádný zájem a nyní se tato možnost nabízí například v javořičských jeskyních, které však mají přece jen odlišných charakter, než jeskyně v Moravském krasu,“ řekl Právu Jiří Hebelka ze Správy jeskyní Moravského krasu.

Výjimkou zůstanou však i nadále hudební produkce Červnové tóny Macochy, která je však přístupná široké veřejnosti.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Smyčcový koncert v podání Graffova kvarteta

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo ještě této možnosti využít. Jsou zážitky, které se jen těžko vyvažují penězi a tento k nim rozhodně patřil. Pro nás a jistě i pro naše obchodní partnery to byl zcela mimořádný den,“ pochvaloval si majitel společnosti Ecommerce Radek Sedlář, který jeskynní koncert uspořádal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám