Hlavní obsah

Nové knihy - Jon Ronson, Dominik Dán i Zelený Raoul

Na knižních pultech se objeví novinky Muži, co zírají na kozy, detektivní román Kapitán Smrt, nebo svázané příběhy Zeleného Rauola.

Článek

Jon Ronson: Muži, co zírají na kozy

Jakkoli se to zdá neuvěřitelné, kniha Muži, co zírají na kozy amerického novináře a dokumentaristy Jona Ronsona, je inspirována skutečností.

Válečný zpravodaj Bob Wilton v Iráku narazil Lyna Cassadyho. Vojáka, jenž mu tvrdí, že je jedním z absolventů tajného vojenského programu, při němž se ke slovu dostaly i nějaké ty paranormální jevy. Příslušníci této jednotky jsou schopni třeba uhranout kozu tak, že ji pouhým pohledem uspí. Ale nejen kozu a nejen uspí...

Mladá fronta, překlad David Záleský, 200 str., váz., 259 Kč

Dan Hrubý, Milan Tesař, Tomáš Baldýnský: Zelený Raoul

Sarkastické, poťouchlé příběhy Zeleného Raoula, které vycházejí pravidelně v časopisu Reflex a na mušku si berou českou politickou i uměleckou scénu, se dočkaly druhé knižní podoby.

Karikatura, která je na titulní straně, odkazuje k nedávnému soudnímu sporu, v němž se Petra Paroubková od Reflexu domáhala omluvy za díl nazvaný Paroubkovy erotické fantazie.

Petr Prchal, 272 str., váz., 499 Kč

Sarah Watersová: Špičkou jazyka

Název prvotiny současné britské autorky Sarah Watersové Špičkou jazyka označuje přesně to, co si myslíte, že by ve vašich divokých představách mohl označovat: cunnilingus.

Nancy, mladá dívka z přímořské vesnice, se bezhlavě zamiluje do varietní umělkyně, která v převleku za pána zpívá pánské písničky. Tak se započne odvíjet značně spletitý osud mladé lesbické Angličanky ve viktoriánské době. Kabaret, divadlo, život na ulici a svět prostituce, bohaté paničky zkažených a zvrhlých mravů a jejich paláce, dámský lesbický klub, a nakonec dělnická čtvrť, kde se začíná organizovat boj za ženská práva.

Argo, překlad Barbora Punge Puchalská, 512 str., váz., 398 Kč

Romain Slocombe: Lolita komplex

Lolita komplex francouzského spisovatele a umělce Romaina Slocombea je satirou na prostředí současného obchodu s uměním i nemilosrdným útokem proti neoliberalismu Tonyho Blaira.

Fotograf Gilbert Woodbroke, zadlužený, utápějící se v depresích a na pokraji sebevraždy, dostane nečekaný džob: má tlumočit pro Emiko Júki, devatenáctiletou japonskou autorku. Všechno by šlo hladce, kdyby se cesta hrdiny a jeho nových známých nezkřížila s rumunskou dívenkou, kterou prostituují albánské gangy, a s jistým slavným, naprosto vychýleným anglickým umělcem...

Odeon, překlad Alexandra Pflimpflová, 360 str., váz., 298 Kč

Dominik Dán: Kapitán Smrt

Detektivní romány slovenského autora Dominika Dána vycházejí ze skutečných událostí a opírají se o důvěrnou znalost prostředí.

Příběh, jenž začal jako náhodný nález sedm let staré mrtvoly s hřebíkem v hlavě, pokračuje postupným odkrýváním tíživého tajemství, které po staletí úzkostlivě střeží stoupenci řádu templářských rytířů. Zkušený kriminalista Eduard Burger, a zejména jeho mladší kolega, schopný, energický a svéhlavý detektiv Richard Krauz, s buldočí zavilostí pátrají po pachatelích vraždy, čímž spouštějí krvavou lavinu nových událostí...

Nakladatelství XYZ, překlad Josef Šmatlák, 432 str., váz., 289 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám