Hlavní obsah

V Praze nefungovalo digitální vysílání

Novinky, vm, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Praze ve středu ráno a dopoledne nefungovalo digitální televizní vysílání. Důvodem byla kontrola věže a antén žižkovského vysílače. Výluka měla probíhat v čase od 8:00 do 14:00 a týkala se vysílačů všech digitálních multiplexů, informovaly České radiokomunikace na svém webu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve 13 hodin již digitální vysílání v Praze fungovalo. Důvodem výluky bylo provedení kontroly věže, kontrola a měření anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie, uvedly radiokomunikace.

Diváci, kteří přijímají digitální signál z žižkovského vysílače, mohly po dobu výluky dočasně přijímat signál z několika dalších vysílačů – středočeského Cukráku a Mezivrat (Votice), v některých případech i z Bukové hory apod.

Analogové televizní vysílání v hlavním městě bylo ukončeno loni v dubnu. Celoplošné televize během jednoho dne přešly na digitální vysílání. Již na podzim 2008 kvůli tomu bylo na Žižkovském vysílači vyměněn systém antén. Tehdy několikatunové zařízení na vysílači měnil vrtulník. [celá zpráva]

Celou Českou republiku by mělo digitální televizní vysílání pokrýt do konce roku 2012. Vláda se na tom dohodla již na jaře 2008. Kromě změny technologie přinesla digitalizace také bohatší programovou nabídku pro české diváky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám