Hlavní obsah

Shahab Tolouie zahraje perské flamenco s Kollerem

Novinky, Stanislav Dvořák

Íránský muzikant Shahab Tolouie oslaví koncertem s Pavlem Jakubem Rybou a Davidem Kollerem perský nový rok. Svátek Norooz slaví na celém světě více než 300 miliónů lidí, 21. března se připojí i pražské Divadlo ABC.

Článek

Íránský kytarista a zpěvák Shahab Tolouie žije v Praze a loni tu také vydal album Tango Perso, které zaujalo kritiku doma i ve světě.

"Na koncertě legendy české hudební scény konaném letos na první jarní den v Divadle ABC zazní melodie staré Persie i současná autorská tvorba Shahaba Tolouie v jeho výjimečném hudebním stylu, který on sám nazývá Ethno Flamenco nebo perskošpanělská fúze," řekl za pořadatele Karel Fišer.

Pavel Jakub Ryba (The Fish Men) a David Koller si mimo jiné se Shahabem zazpívají skladbu Dele man (Moje srdce). Na oslavách Perského Nového roku nebude chybět ani taneční umění Íránu a Španělska.

Shahab Tolouie hraje na akustickou kytaru a perské nástroje jako Setar, Laud, Mandola, Daf a Dammam. Zajímal se i o rock a jazz, nejvíc mu ovšem učarovalo flamenco, které po odchodu z vlasti studoval ve Španělsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám