Hlavní obsah

Scorpions a Tokio Hotel v pondělí zahrají v Praze

Právo, Jaroslav Špulák
Praha

Dvě slavné německé kapely se v pondělí představí v Praze. V O2 Areně zahrají při svém rozlučkovém turné Scorpions, v Tesla Areně se zase představí Tokio Hotel.

Článek

Pražským zastavením odstartují Scorpions turné Get Your Sting And Blackout World Tour 2010/11. Během dvou let by na něm měli odehrát až 300 koncertů, jimiž se se svými fanoušly rozloučí. Kapela totiž v lednu informovala o tom, že hodlá svou kariéru uzavřít.

Večer by se měly hrát skladby z alba Sting In The Tail, které vyjde ve středu 17. března a kapela od něj hodně očekává. Nebudou samozřejmě chybět ani slavné pecky z minulosti.

Tokio Hotel v Tesla Areně

Koncert Tokio Hotel odstartuje v Tesla Areně vystoupení českých Airfare. Začnou již po osmnácté hodině. Po nich nastoupí na pódium čtveřice, která se do Prahy přijede podívat v rámci probíhajícího turné Welcome To Humanoid City. Představit by měla především loňské album Humanoid.

Tokio Hotel vznikli v Magdeburku v roce 2001. Založili je zpěvák Bill Kaulitz, kytarista Tom Kaulitz, bubeník Gustav Schäfer a baskytarista George Listing.

Jen v rodné zemi prodali více než pět miliónů CD a DVD. Jejich albový debut Schrei vyšel v roce 2005, o dva roky později vydali druhé album Zimmer 483 a první anglické album Scream.

To jim pomohlo vyhrát jejich první MTV Music Award. Stali se rovněž první německou skupinou, která vyhrála MTV ceny v Latinské Americe. Vstupenky na koncert v ceně od 790 Kč budou ještě na místě.

Reklama

Související články

Scorpions: Končíme velkým třeskem

Německá skupina Scorpions vystoupí 15. března v pražské O2 Areně a o čtyři dny později vydá nové album Sting In The Tail. Před několika týdny oznámila, že až...

Výběr článků

Načítám