Hlavní obsah

Pavel Bobek natáčel v Nashvillu

Právo, šh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém studiu Quad v Nashvillu, kde vznikla například nejslavnější nahrávka Neila Younga Harvest nebo aktuálně počin zpěvačky Miley Cyrus, nahrál český zpěvák Pavel Bobek pod producentským dohledem Luboše Maliny album coververzí skladeb Johnnyho Cashe.

Článek

Kromě zpěváka Roberta Křesťana s nahrávkou pomohli i přední studioví muzikanti z Nashvillu. Kontrabasu se ujal držitel Grammy Victor Krauss, kytarové party nahráli Guthrie Trapp a Steve Walsh, za bicí soupravu zasedl Jerry Roe a na kontrabas hraje pro tento projekt nejdůležitější muzikant, dlouholetý kontrabasista Johnnyho Cashe - Dave Roe.

„Nahrávat album v Americe a navíc s takovými muzikanty je sen, který jsem se ani neodvážil snít,“ říká Pavel Bobek, který se v roce 1978 s Johnnym Cashem osobně setkal a nakonec si s ním i zazpíval.

„Cash tehdy koncertoval na americké ambasádě v Praze. Před koncertem jsem mu říkal, že mám rád jeho píseň Sunday Morning Coming. No a když ji pak zpíval, pozval mne na pódium,“ vzpomíná Bobek.

Nápad nahrát album Cashových coververzí vznikl na vydavatelství Universal Music po úspěchu podobně koncipovaných písní Boba Dylana skupiny Druhá tráva. Banjistu a producenta Luboše Malinu napadlo, že by mohlo vzniknout na místě, kde Cash žil, tedy v Nashvillu v Tennesee.

„Najít v Nashvillu správné spolupracovníky i studio mi nakonec pomohla česká zpěvačka Saša Langošová, která právě nahrávala se svou kapelou November 2nd nové album s nashvillským producentem a kytaristou Stevem Walshem,“ podotkl Malina.

Reklama

Výběr článků

Načítám