Hlavní obsah

Premiéry - Milý Johne, Svítání i Mamut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin tento týden vstupuje poetické milostné drama Milý Johne, upírský thriller Svítání, nebo rodinné drama Mamut.

Článek

Milý Johne

Režisér Lasse Hallström, tvůrce poetických hitů Pravidla moštárny a Čokoláda, natočil silný romantický příběh lásky, která musí neustále překonávat odloučení a nepřekonatelné dálky.

Mladý voják potká mladou dívku a pro oba je z toho osudová láska. Voják musí zpět k jednotce a do služby je v následujících letech povoláván stále častěji. Svůj životní vztah žijí oba milenci hlavně prostřednictvím dopisů a společného času je málo. Je vojenská služba dostatečný důvod k životu? Kdy dojde poslední dopis?

Dear John, USA 2010, 105 min., české titulky, režie: Lasse Hallström, hrají: Channing Tatum, Amanda Seyfriedová, Richard Jenkins, Henry Thomas, D.J. Cotrona...

Svítání

Po úspěchu svého debutového zombie hororu Nemrtví se scenáristé a režiséři Peter a Michael Spierigovi rozhodli vyzkoušet si ve svém novém sci-fi thrilleru Svítání pro změnu žánr filmu o upírech.

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď slouží upírům jen jako potrava. Jejich jedinou nadějí je vědec Edward Dalton, který se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, aby upíry nasytil. Pak Ed potká Audrey, lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu...

Daybreakers, Austrálie/USA, 2009, 98 min., české titulky, režie: Michael Spierig, Peter Spierig, hrají: Harriet Minto-Day, Jay Laga'aia, Damien Garvey, Allan Todd, Sahaj Dumpleton...

Mamut

Snímek Mamut natočil švédský scénárista a režisér Lukas Moodysson, známý filmy Láska je láska nebo Společně vyprávějících o lásce a přátelství.

Úspěšný manželský pár Leo a Ellen žije v luxusním bytě v New Yorku a celé dny i noci tráví svou prací. Jejich sedmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou. Leo podnikne pracovní cestu do Thajska, kde bezděčně spustí řetězec nečekaných událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny.

Mammoth, Švédsko/Dánsko/Německo, 2009, 121 min., české titulky, režie: Lukas Moodysson, hrají: Gael García Bernal, Michelle Williamsová, Marife Necesitoová, Sophie Nyweideová, Thomas McCarthy...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám