Hlavní obsah

The Young Gods se vrací do Archy s akustickým programem

Novinky,
Praha

Legendární švýcarská elektronická formace The Young Gods vystoupí ve středu v pražském divadle Archa s akustickým programem, který tu už jednou v rámci turné Knock on Wood představila. Soubor pracující se samply nabízí známé skladby v nezvyklém podání s akustickými kytarami.

Článek

Akustická podoba písní postavených na samplech je pro mnohé překvapením, je však nutné si uvědomit, že zpěvák Franz Treichler se původně věnoval punku a studoval hru na klasickou kytaru. Až v The Young Gods se vrhl na elektroniku spojenou s rockovými bicími, nikdy se však nevzdal písňové formy, což ukázal šanson Charlotte z druhého alba L´eau rouge. Také nahráli desku úprav písni Brechtova dvorního autora Kurta Weilla.

Už v roce 1992 na koncertě v Ženevě, kde představili album TV Sky, hrálo trio v přídavku na španělky. Mimo jiné zazněla i Skinflower.

Na albu Knock On Wood – The Acoustic Sessions tento přístup dále rozpracovali. Nejznámější skladby She Rains, Gasoline Man a Longue Route doplnili několik převzatými, ať už Weillovu Speak Low nebo o Hendrixovu If Six Was Nine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám