Hlavní obsah

V sobotu rozdají České lvy, cena za dlouhodobý přínos pro Brejchovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu večer budou v pražské Lucerně vyhlášeny filmové ceny Český lev. Cenu za dlouhodobý přínos českému filmu obdrží herečka Jana Brejchová, oznámil v pátek za pořadatele Petr Vachler.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Brejchová

Článek

"Pořad jsem připravovali asi dva měsíce, bude mít 108 minut a na pódiu se objeví řada filmových dvojic jako Magda Vašáryová a Jiří Schmitzer, Jiří Bartoška a Eva Zaoralová, Vlasta Chramostová a Stanislav Milota," uvedl Vachler na páteční tiskové konferenci.

"Letos poskytneme určitou částku pro hendikepované filmaře, kterou vytočí miss Lucie Váchová," zmínil Vachler a dodal, že slavnostní večer se bude muset tentokrát obejít bez zahraničních hvězd (pokud se nepočítá Slovensko).

"Doufám, že budeme i vtipní, čas od času," řekl Bolek Polívka, který bude celý večer přenášený Českou televizí moderovat se svým hereckým kolegou Pavlem Liškou.

Favority jsou 3 sezóny v pekle a Protektor

Filmy 3 sezóny v pekle a Protektor zřejmě budou v sobotu dominovat boji o české lvy. Mají každý jedenáct nominací. Dobře je na tom také Kawasakiho růže Jana Hřebejka s devíti nominacemi.

Thriller Normal má tři nominace spíše technického rázu (kamera, zvuk, hudba), jednu nominaci získal animovaný snímek Jiřího Barty Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (výtvarný počin) a také Zemský ráj to na pohled Ireny Pavláskové za herecký výkon ve vedlejší roli.

Na cenu za nejlepší dokument kandiduje film Jana a Adama Novákových Občan Havel přikuluje, dále Vítejte v KLDR Lindy Jablonské a čtvrtý díl Zapomenutých transportů Lukáše Přibyla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám