Hlavní obsah

Nové knihy - Stephen King, John Grisham i Miloslav Švandrlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knižních titulů nepřehlédněte nové vydání hororu Stephena Kinga Christina, právnický thriller Johna Grishama Společník nebo nedávno zfilmovanou humoristickou knížku Miroslava Švandrlíka Doktor od Jezera hrochů.

Článek

Stephen King: Christina

Auto je dobrý sluha, ale zlý pán. Tak by se dal pospat děj hororového románu Stephena Kinga Christina.

Arnie a Dennis byli dva obyčejní sedmnáctiletí kluci, dokud Arnie neuviděl LeBayovo staré auto Christinu. Arnie byl k němu přitahován zvláštním kouzlem a koupil ho i proti vůli rodičů. Od této chvíle se hodný, neprůbojný kluk začal měnit. Christina si ho podmanila. Kdokoliv mu ublížil, byl Christinou zničen...

Beta, překlad Linda Bartošková, 508 str., váz., 329 Kč

Ari Folman, David Polonsky: Valčík s Bašírem

Ari Folman se jako voják izraelské armády účastnil bojů v Bejrútu v roce 1982. Po válce si ale nic, stejně jako mnoho jiných, nepamatoval. Po dvaceti letech se vydal zpět po vlastních stopách, aby zjistil pravdu o válce v Libanonu. Grafický román Valčík s Bašírem je výsledkem jeho rekonstrukce.

Folman skládá dohromady střípky války a snaží se přijít na kloub tomu, jakou roli v ní sehrál on sám. Prázdný prostor postupně zaplňuje scénami z boje a z hlídek, utrpením a krveprolitím i sny a halucinacemi.

Valčík s Bašírem je skutečně originální svou formou i obsahem a zaujme nepominutelné místo mezi velkými svědectvími o válce.

BB art, překlad Viktor Janiš, 120 str., váz., 399 Kč

Jhumpa Lahiriová: Nezvyklá země

Nezvyklá země je druhá sbírka povídek známé americké autorky s bengálskými kořeny, která za první sbírku Tlumočník nemocí získala Pulitzerovu cenu.

Povídky se zabývají přesazením do nové země (USA), která je pro přistěhovalce nejen první generace stále půdou nezvyklou. Hrdinové v nové zemi zažívají osudové zvraty a po svém se vyrovnávají s životem mezi Východem a Západem, někteří najdou svoji lásku, jiní nikoliv, některým se splní americký sen, jiní propadnou alkoholu či odevzdané pasivitě.

Titul vyhlásily New York Times i Publishers Weekly knihou roku 2008.

Argo, překlad Gisela Kubrichtová, 324 str., váz., 348 Kč

John Grisham: Společník

Nový právnický thriller z pera Johna Grishama dá vzpomenout na bestsellerovou Firmu, v dramatičnosti a akčnosti ji však v mnohém překonává.

Mladý právník Kyle McAvoy má ty nejlepší kariérní vyhlídky, ale také tajemství. A vyděrači na sebe nenechají dlouho čekat. Přinutí však Kyla k něčemu zcela nečekanému: přijmout skvěle placené místo v jedné z největších právnických firem na světě. Kyle souhlasí, pustí se však do riskantní hry, když pronikne do zákulisních praktik této společnosti - a od toho okamžiku se o něj začne stejně intenzivně zajímat i FBI.

Knižní klub, překlad Veronika Volhejnová, 336 str., váz., 269 Kč

Miloslav Švandrlík: Doktor od Jezera hrochů

Humoristický román o působení českého lékaře v Africe a o jeho peripetiích se ženami se nedávno dočkal filmové podoby.

Mladý, ambiciózní, ale nesmělý lékař je obětí své chamtivé ženy a intrikánské tchyně. Obě se ho snaží přimět ke kariéře spojené se snadným vyděláváním peněz. Seženou mu zdánlivě lukrativní místo lékařského dozoru v daleké Africe. Zapomenou však, že MUDr. Dobešek je smolař a pesimista. Bázlivý český doktor se v úplně neznámých končinách zaplétá do nečekaných dobrodružství...

Nakladatelství XYZ, 280 str., váz., 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám