Hlavní obsah

Janeček ruší místa špičkových manažerů ČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Generální ředitel České televizi (ČT) Jiří Janeček zruší k 1. lednu 2011 pozici programového ředitele, kterou zastává Kateřina Fričová, a ředitele zpravodajství, kterým je nyní Milan Fridrich. Současně vznikne od letošního 1. dubna úsek vývoje nových pořadů. Zredukuje se počet odborných ředitelů ze 13 na 5 a jednotlivé stanice České televize povedou šéfeditoři.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Janeček

Článek

„Hlavní změny budou na úseku programového plánování a dramaturgie. Je potřeba se přizpůsobit novým podmínkám. Typickou změnou je oddělení vysílatele a výrobce pořadů,“ řekl Janeček během středečního zasedání Rady ČT.

Kompletní materiál o restrukturalizaci ČT může doznat změn, protože Rada ČT ho bude schvalovat až 14. dubna.

Během zasedání se o tom dále nediskutovalo, protože radní mají čtrnáct dní na prostudování materiálu. Rada bude v dubnu také volit pět členů dozorčí komise, kterým skončil mandát. Kandidáty musí navrhnout členové Rady, do komise se nemůže přihlásit kdokoliv.

Již loni na podzim Janeček uvedl, že k 1. dubnu odejde z veřejnoprávní televize 120 zaměstnanců. Ruší se televizní štáb v Bruselu, k 1. červenci 2010 končí zahraniční zpravodajský post ve Vídni. Janeček chce šetřit také na služebních vozech manažerů a náladech na rekreaci zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám