Hlavní obsah

Nová CD - Michael´s Uncle, Slovácko sa nesúdí i Baron Prášil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hudebních obchodech se můžete podívat po novém albu britského dua Groove Armada, po patnáctileté pauze vydává novou desku kapela Michael´s Uncle a příznivce muzikálu může zajímat CD Baron Prášil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Michael´s Uncle: Return of Dark Psychedelia

Česká kapela Michael´s Uncle po téměř patnáctileté pauze vydává nové řadové album. To obsahuje jedenáct zcela nových písní, dvě úpravy starších věcí a několik psychedelických ploch a zvukových koláží.

Podobu desky vysvětluje kytarista Petr Stanko: „Řekl bych, že jsme nikdy nebyli jen čistě HC kapela, taky nás označují za punk, underground a kdoví co ještě. Faktem je , že jsme se nikdy úplně nevyhýbali jiným vlivům. Objevují se tam třeba vlivy taneční scény a i jinejch věcí, ale je to zakomponovaný do toho tvrdýho kabátku, ale současně jsou tam i víc písničky a punkový věci. Myslím, že je to dost pestrá deska a moderní.“

Indies

Groove Armada: Black Light

Britské elektronické duo Groove Armada, se po třech letech vrací s dalším, v pořadí už šestým studiovým albem Black Light.

Na rozdíl od předchozí desky Soundboy Rock opět vsadili na rockový feeling, který doplnili syntezátorovým zvukem osmdesátých let, inspiraci hledali u kapel jako New Order, Roxy Music, nebo David Bowie.

Panther/Import

Různí: Připraveným

Zcela nový hudební projekt s názvem Připraveným dalo dohromady trio skládající se z textaře Tomáš Rorečka, skladatele Emila Valacha a producenta Borise Carloffa.

Na albu, které osciluje na pomezí popu, rocku, jazzu a dalších, zazpívali přední postavy české populární scény, jako Michal Malátný, David Kraus, Ivan Hlas, Richard Krajčo, Bára Basiková, Jana Lota, Marpo, Michal Hrůza nebo také moderátorka TV Óčko Lenny Trčková. Všichni uvedení také účinkují ve videoklipu k prvnímu singlu projektu Připraveným s názvem Na všech nárožích světa a tento singl zpívá Michal Malátný.

Championship Records

Zdeněk Galuška: Slovácko sa nesúdí

Legendární seriál Slovácko sa nesúdí s Jozefem Kronerem a Oldřichem Velenem zajistil humoristickému románu Zdeňka Galušky nesmrtelnost.

Nyní se knihu rozhodli převyprávět Pavel Liška a Tomáš Matonoha. Tak jako v televizi, jsou i na zvukové nahrávce dva vypravěči a glosátoři života slovácké vesnice na počátku 20. století.

Popron

Různí: Baron Prášil

Mezi nespočetné české muzikály přibyl v těchto dnech další, jmenuje se Baron Prášil. Na scéně se pod režisérskou taktovkou Filipa Renče sešel výkvět české muzikálové scény: Dan Hůlka, Josef Vojtek, Marian Vojtko, Jiří Langmajer, Vilém Čok, Kateřina Brožová, Marta Jandová, Markéta Procházková, Šárka Vaňková a další.

Libreto Petra Markova zhudebnil skladatel Zdeněk Barták, jehož tvorbu můžete znát ze seriálu Zdivočelá země a na jeho melodie zpívali například Michal David, Hana Zagorová nebo Jakub Smolík. Na CD verzi muzikálu najdete šestnáct skladeb.

Popron

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám